21 Kasım 2013 Perşembe

Gülay Abla Borek

Malzemeler
Sosu İçin
3 yumurta
1 bardak sıvıyağ
1 bardak süt yada soda

1 paket hazır yufka

peynirli maydanozlu karışım

Yapılışı

1.  Büyük fırın tepsisini yağlayın.
2. Birinci yufkayı tepsiye taşacak şekilde dümdüz serin.
3. Üstüne ikinci yufkaytı tepsiye sığacak şekilde büzüştürerek serin ve üzerine sostan biraz dökün.
4. Üzerine bir yufka daha büzerek serin ve peynirli harcı dökün. Üstüne bir adet daha yufka serin ve soslayın.
5. Kalan yufkayı da serip soslayın ve en alttaki birinci yufkanın tepsiden sarkan kısımlarını böreğin üstüne getirin bohça gibi. ve kalan sosun tamamını dökün.
6. 200 derecede üstü kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder