21 Kasım 2013 Perşembe

Orhan Usta Kadayıfı

Malzemeler
-150 gram margarin
-300 gram tel kadayıf
-dövülmüş ceviz(250 gram ama isteğinize göre miktarını ayarlayabilirsiniz.)
Şerbeti için:
-3 su bardağı şeker
-3,5 su bardağı su
-Biraz limon suyu
Yapılışı
-Margarini eritin
-Bir kapta tel kadayıfları elinizle tiftikleyip havalandırarak açın.
-Erimiş margarini yavaş yavaş kadayıfların içine döküp harmanlayın.
-Tel kadayıfları iki parçaya ayırın ve birinci parçayı tepsinize döşeyin.
-Araya cevizleri yayın ve ikinci katı da tepsiye döşeyin.
Not: Kadayıfın iki tarafının da güzelce kızarmasını istiyorsanız altı piştiğinde fırından çıkarıp tepsiyi bir kağıdın üzerinde ters çevirin. Daha sonra kağıttan yavaş yavaş tekrar tepsiye koyun. Böylece tersyüz ettiğiniz kadayıfınızın diğer kısmını da pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder