Malzemeler
-150 gram margarin
-300 gram tel kadayıf
-dövülmüş ceviz(250 gram ama
isteğinize göre miktarını ayarlayabilirsiniz.)
Şerbeti için:
-3 su bardağı
şeker
-3,5 su bardağı su
-Biraz limon suyu
Yapılışı
-Margarini
eritin
-Bir kapta tel kadayıfları elinizle tiftikleyip havalandırarak
açın.
-Erimiş margarini yavaş yavaş kadayıfların içine döküp
harmanlayın.
-Tel kadayıfları iki parçaya ayırın ve birinci parçayı tepsinize
döşeyin.
-Araya cevizleri yayın ve ikinci katı da tepsiye
döşeyin.
Not: Kadayıfın iki tarafının da güzelce kızarmasını
istiyorsanız altı piştiğinde fırından çıkarıp tepsiyi bir kağıdın üzerinde ters
çevirin. Daha sonra kağıttan yavaş yavaş tekrar tepsiye koyun. Böylece tersyüz
ettiğiniz kadayıfınızın diğer kısmını da pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder