21 Kasım 2013 Perşembe

Elmalı Tarçınlı Cevizli Kek

Malzemeler:
3 Yumurta
3 kahve fincanı şeker
4-5 kahve fncanı un
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincaı sıvı yağ
yarım limon kabuğu rendesi
2 paket kabartma tozu(1 de olur ama böyle daha güzel oluyor)
1 paket vanilya
yarım su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1-2 Elma

Yapılışı
1. Yumurtayla şekeri kar gibi oluncaya kadar çırp.
2. Kabartma tozu hariç tüm malzemeleri ekle ve karıştır.
3. Kabartma tozunu ekle ve 2-3 defa karıştır.
4. 22-26 cm çapındaki bir tepsiyi margarinle yağla ve sonra üzerine azıcık un serp.
5. Keki tepsiye döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına sür.İlk 20 dakika sakın fırını açmayın. Sonra açıp pişmesini kontrol edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder