21 Kasım 2013 Perşembe

Alman Pasta

Malzemeler:
Kek:

2 yumurta
1 çay bardağı şeker
60-70 gr.erimiş margarin
1 çay bardağı süt-yoğurt karışımı
3 çay bardağı elenmiş un(içine bir paket kabartma tozu da ekleyin)
Krema:
1 litre süt
1 yumurta
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
fındık kadar margarin
vanilya
pudra şekeri


Hazırlanması:
1. Kek malzemelerini sırayla karıştırıp yağlanmış yuvarlak kalıba dökün. (püf noktası: yaptığınız hamur fazla kaşık yardımına gerek kalmadan akmalı, akmıyorsa bir parça süt ekleyin.) önceden ısınmış fırında 170 derecede tam 20 dk.pişirin. (üstü fazla kızarmamalı)
2. Margarin ve vanilya hariç krema malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirin. kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyin.
3.Kremanın yarısını bir tabağa alın ve 1 yemek kaşığı kakao atıp çırpın.
3. Pişen keki ikiye bölün.
4. Bölünmüş kekin arasına beyaz olan kremayı ılıtıp sürün diğer kek parçasını üstüne kapatın.
5.En üste kakaolu kremayı sürün.


NOT: Keki ikiye bölmek için bıçak yerine naylon ip kullanırsanız daha iyi bi sonuç alırsınız.Bunun için bir parça ipin iki ucundan iki kişi tutar, sonra bu ip pastanın ortasına dayanır ve yavaş yavaş sonuna kadar çekip kekin içinden geçirilerek kek ikiye bölünür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder