Malzemeler :
113 g tereyağı/margarin ( oda sıcaklığında, yumuşak)
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
2 su bardağı mısır nişastası
Yarım çay bardağından biraz fazla un
Kabartma tozu ve şekerli vanilin
Yapılışı:
Yumuşamış olan margarin veya tereyağını pudra şekeri ile iyice ezin.
Üzerine diğer malzemeleri de katarak bir süre yoğurun ve hamur kıvamına getirin.
( Başta hamur kırıntı halinde olabilir, korkmadan yoğurmaya devam edin, hamur
haline geliyor.) Ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak tepsiye dizin ve ısınmış 350
F(175 C) fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Yaklaşık 30-40 dk
sürebilir. Biraz soğuduktan sonra üzerlerine tarçın ile karıştırılmış pudra
şekeri serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder