24 Kasım 2013 Pazar

Saray Lokumu

Malzemeler
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kremşanti ve 1 bardak süt
1 su bardağı ceviz içi
krema için:
1 lt süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
vanilya
ceviz kadar margarin

Yapılışı
1. krema malzemelerini karıştırın margarin hariç, ocağa koyun ve sürekli karıştırarak kaynatın.
2. Kaynayan kremaya margarini ilave edin ve ocağı kapatın.
3. Büyük bir tepsiyi ıslatın.
4. Tepsiye hindistan cevizini yayın ve üstüne sıcak kremayı dökün ve soğutun.
5. Üzerine cevizleri serpin ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
6. Buzdolabından çıkan tatlıyı bıçakla kare parçalara bölün ve her bir parçayı yuvarlakca sarın ve lokum şekli verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder