21 Kasım 2013 Perşembe

Fincanda Tencere Keki

Malzemeler
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
vanilya

Yapılışı
1. Tüm malzemeleri karıştırın.
2. 6 adet çay fincanını sıvıyağ ile iyice yağlayın.
3. Fincanların sığacağı bir tencere alın.
4. kek hamurunu fincanlara paylaştırın.
5. Fincanları tencereye yerleştirin ve fincanların yarısına gelecek kadar tencereye su doldurun.
6. Tencereyi ağzı açık olarak ocağa koyun. Su kaynayınca tencerenin kapağını kapatın ve tam 20 dakika kısık ateşte pişirin.
7. ocağı kapatın ve tencerenin kapağını tam 15 dakika daha açmayın.
8. fincanları çıkarıp ters çevirin keki fincandan ayırıp servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder